AOJND salută decizia Parlamentului de a redirecționa către COSR și CNP o parte din taxele încasate de la operatorii de jocuri de noroc

BUCUREȘTI, 10 Noiembrie 2021 – Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND) salută adoptarea, în Parlament, a unei inițiative legislative prin care o parte dintre veniturile plătite ca taxe de operatori din industria jocurilor de noroc vor fi alocate direct pentru finanțarea activităților Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și pentru Comitetul Naţional Paralimpic. 

Asociația consideră că această măsură este binevenită, deoarece va ajuta la finanțarea activităților din sport. 

„Deseori sportul a fost cel mai bun ambasador al României și cu toții ne-am mândrit și ne mândrim că suntem conaționali ai unor sportivi de talie mondială, care au scris istorie cu performanțele lor. Nu trebuie să uităm că formarea acestor profesioniști, pe lângă talent, presupune și multe cheltuieli. În acest context, salutăm decizia Parlamentului de a redirecționa către COSR și CNP o parte din taxele plătite la bugetul de stat de către operatorii de jocuri de noroc”, a declarat Odeta NESTOR, președinte AOJND.  

După intrarea în vigoare a actului normativ aprobat marți de Parlament, o parte din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc se vor constitui ca venit al COSR şi al CNP, contribuind astfel la susținerea și dezvoltarea sportului românesc. 

Proiectul legislativ a fost aprobat , marți, în plenul Camerei Deputaților.