Comisiea Buget Finante de la Camera Deputatilor

Pe data de 09 septembrie, doamna Presedinte Odeta Nestor a fost prezenta in cadrul Comisiei Buget Finante de la Camera Deputatilor unde, pe ordinea de zi s-a discutat despre proiectul de lege privind respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 42/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc.

Discutiile s-au axat pe cresterea taxelor pentru operatorii de jocuri din online, si impozitarea pe profit a acestora. In discutie, s-a propus modificarea respingerii de aprobare in vederea amendamentelor propuse de ONJN.

Dezbaterile nu au fost realizate pe fondul documentului – propunerii de lege asa cum a fost propusa initial, discutandu-se punctual doar despre cresterea taxelor jocurilor de online, membrii comisiei sustinand ca trebuiesc aduse modificari in acest sens. O parte a comisiei buget finante a declarat ca operatorii de jocuri la distanta nu sunt impozitati suficient, precum restul operatorilor economici din Romania, aducand totodata amendamente conform carora profiturile operatorilor de jocuri de noroc din online ar fi transferate in afara tarii.

Doamna Presedinte Nestor a luat cuvantul de mai multe ori in cadrul Comisiei, aratand astfel ca exista un control impus asupra operatorilor, in Romania colectandu-se anual milioane de euro din incasarile acestora. Totodata, dna Nestor, a sustinut ideea conform careia taxa de autorizare este echivalentul unui impozit de profit, asadar Statul Roman, impunand taxarea bonusurilor care se adauga la cei 16% impozit, astfel taxa platita acum de operatorii de jocuri de noroc in online, ajungand la minim 20 %. Un alt punct de vedere adus de doamna Presedinte a aratat ca o impozitare mai mare ar trimite operatorii in piata neagra, asa cum exista exemplul celorlalte tari europene. Sedinta s-a incheiat cu propunere de amanare pentru a solicita mai multe puncte de vedere din partea Ministerului de Finante Publice.